fbpx
E-mail Telefon Personalizat

Crezi că site-ul tău se vede bine în toate browserele?

S-a întâmplat de foarte multe ori ca realizarea unui site să se facă cu testarea pe unul sau două browsere. Compatibilitatea unui site cu mai multe browsere (layoutul să fie afișat după voința programatorului) poartă numele de cross-browser friendly.  În ciuda experienței programatorului, este foarte greu să faci o astfel de testare folosind propriile resurse.

În sprijinul programatorilor, dar și al clienților, a fost creată o aplicație online specială care vă ajută să vedeți dacă layoutul site-ului dumneavoastră este compatibil cu browserul targetat: browsershots.org. Prin intermediul acestuia veți putea bifa browsere pentru diferite sisteme de operare, versiuni diferite, rezoluții sau compatibilitatea cu javascript, flash, ș.a.m.d. Veți introduce adresa url, acționa butonul de start, iar site-ul vă va indica timpul în care să reveniți pentru a vedea rezultatele.

Răspunsul va fi livrat într-o serie de capturi de ecran pentru toate browserele bifate mai devreme. În felul acesta atât programatorii cât și clienții vor putea vedea dacă site-ul este accesibil sau dacă are sens o refacere a layoutului pentru a satisface o gamă mai largă de internauți.

Recomandă: